Info-lezing noorderlichtreizen Winter 2020

Zaterdag 26 oktober vanaf 10.30 uur te Wurfeld

Beste noorderlichtjager, natuurliefhebber, avonturier, Arctican,

Samen met Studio Arctic heb ik voor de wintermaanden opnieuw een breed gamma aan "noorderlichtreizen" uitgewerkt. We ontwikkelen deze reizen met ons hart voor de arctische natuur, met onze kennis van zaken door jarenlange ervaring en dankzij nauwe contacten met bevriende partners ter plaatse. Dit laatste zorgt voor heel wat exclusieve extraatjes in vergelijking met andere noorderlichtreizen die inmiddels op het internet worden aangeboden. In 2011 waren wij de eersten die het concept "noorderlichtreis" lanceerden, met een wetenschappelijke benadering van het fenomeneen en daarnaast een volledig uitgewerkt dagprogramma.

We werken hiervoor reeds vele jaren samen met de Nederlandse touroperator Voigt Travel (Naarden), waarmee rechtstreeks chartervluchten van en naar Lapland en Noord-Noorwegen mogelijk zijn. U boekt dus ook formeel bij Voigt Travel, en Voigt Travel zorgt dan ook voor alle nodige documenten, zoals uw reisbescheiden en de verzekeringen. Voor ons is Voigt Travel door de jaren heen een zeer betrouwbare partner gebleken. Voigt Travel is dan ook reeds decennia lang dé specialist op het gebied van reizen naar het noorden van Europa. Het is wereldwijd nog altijd de reisorganisatie met 's winters de meeste rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied: maar liefst zeven bestemmingen in Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen. Sinds kort is hier ook IJsland aan toegevoegd.
U vliegt met Transavia vanuit het vlot bereikbare Schiphol naar het hoge noorden. Daar wacht uw gids u op om er samen een onvergetelijke week van te maken. Vele reizen worden door mezelf gegidst, maar aangezien ik mezelf niet in stukken kan splitsen worden sommige reizen ook door collega-gidsen begeleid. Ik heb deze gidsen de voorbije jaren leren kennen als enthousiastingen met veel kennis van zaken.


Concept reizen


Het betreft steeds volledig uitgewerkte 8-daagse groepsreizen, inclusief rechtstreekse vluchten, transfers, verblijf, dag- en avondactiviteiten, ontbijt en 3-gangen diner. (Voor individule reizen zonder reisleiding verwijs ik graag naar www.lapland.nl)
De verschillende reizen hebben elk hun eigen accenten, waardoor elke natuurliefhebber, avonturier en/of levensgenieter wel een reisje perfect op maat zal weten te vinden.
Verblijft u liever in een blokhut met eigen sauna en open haard in de uitgestrekte wildernis in Fins Lapland? Of maakt u liever een tocht doorheen verschillende landschappen, inclusief de Noorse fjorden? Of bent u dermate avontuurlijk ingesteld dat u een bezoek aan Spitsbergen als een hoogtepunt ziet? Bent u eerder het sportieve type, of doet u het liever rustig aan? Er zitten weekreizen tussen waarbij we een hele week op één locatie verblijven, maar ook 2 en 3 locaties bevinden zich in het aanbod. Kies maar!

Tijdens elke reis wordt dagelijks al het mogelijke gedaan om het noorderlicht onder optimale omstandigheden te kunnen spotten. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de week dusdanig goed in elkaar zit dat het noorderlicht nog slechts als kers op de taart zou kunnen worden beschouwd. Uiteindelijk is het noorderlicht een natuurfenomeen dat tijdens bijna elke heldere nacht wel in meer of mindere mate aan de hemel verschijnt, maar een garantie kan er uiteraard niet worden gegeven. Tijdens de avonden en nachten dat we het niet kunnen zien zal dit doorgaans te wijten zijn aan de bewolking. Dankzij het uitgekiende dagprogramma beleeft u echter sowieso een geweldige week.

Programma 2020

Een overzicht met de verschillende reizen is te vinden op deze pagina.
We reizen in de winter van 2020 zowel naar Fins Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen als IJsland. Tijdens verschillende tours combineren we verschillende landen en locaties.
Opgelet: Voor de reizen tijdens de krokusvakantie in België zijn er bijna geen plaatsen meer beschikbaar. Wil u er in 2021 graag bij zijn, dan raden we u aan nu reeds een vrijblijvende voorboeking te plaatsen.

Info-moment 26 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober zal ik in Wurfeld meer toelichting geven over ons concept en over de verschillende reizen voor de winter van 2020. 
Om 10.30 uur start een voordracht van ongeveer 30 minuten over het noorderlicht. Aansluitend worden de reizen, locaties en activiteiten toegelicht. Wat mag u verwachten en hoe bereidt u zich het best voor? Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen.


INFO-MOMENT NOORDERLICHTREIZEN WINTER 2020
ZATERDAG 26 OKTOBER 2019 - 10.30 tot 12.30 uur
KASTEEL WURFELD - Kapelweg 60 - 3680 Maaseik
INSCHRIJVEN:
 
Gratis via een mailtje met het aantal personen naar ruben [dot] noorderlichtman [at] gmail [dot] com 

Comments